Contemporary blog for branded perfumery

Η ιστορία πίσω από το brand της Hugo Boss

Hugo boss

Η Hugo Boss, γνωστή και ως Boss, είναι ένα γερμανικό brand μόδας που ιδρύθηκε το 1924 στο Μέτσινγκεν της Γερμανίας. Ονομάστηκε έτσι από τον δημιουργό της – τον Hugo Boss. Γεννήθηκε και πέθανε στο Μέτσινγκεν, ενώ η έδρα του οίκου μόδας εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί. Αρχικά, η Hugo Boss παρήγαγε ρούχα γενικής χρήσης. Ο ιδρυτής ήταν πιστός στη ναζιστική γερμανική ιδεολογία και το 1930, με την άνοδο του ναζιστικού κόμματος, η εταιρείαάρχισε να φτιάχνει ναζιστικές στολές. Αργότερα, άρχισαν να προμηθεύουν και άλλες οργανώσεις με στολές όπως το Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Hugo Boss άρχισε να φτιάχνει κοστούμια για άνδρες. Από τότε, η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό και παγκοσμίως γνωστό brand μόδας με τις δικές της συλλογές γυναικείων και παιδικών ενδυμάτων. Δημιουργούν επίσης αρώματα από το 1985.

Ο ιδρυτής Hugo Boss

Ο Hugo Ferdinand Boss γεννήθηκε το 1885. Οι γονείς του κατείχαν ένα κατάστημα εσωρούχων στο Μέτσινγκεν το οποίο ανέλαβε το 1908. Η εμπειρία του στην οικογενειακή επιχείρηση, καθώς και η μαθητεία του ως έμπορος, τον βοήθησαν να γίνει ο επιτυχημένος επιχειρηματίας πίσω από το παγκόσμιο brand του σήμερα .

Το 1923 ίδρυσε τη δική του εταιρεία ειδών ένδυσης, η οποία μετατράπηκε σε εργοστάσιο ένα χρόνο αργότερα. Εκείνη την εποχή, το πολυτελές brand που γνωρίζουμε σήμερα παρήγαγε απλά ρούχα, όπως πουκάμισα, σακάκια, αδιάβροχα και αθλητικά ρούχα. Ήταν όμως μια δύσκολη περίοδος για τη γερμανική οικονομία και ο Boss πτώχευσε. Δεν παραιτήθηκε από την επιχείρησή του και κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές του. Το 1931 έπρεπε να ξεκινήσει τα πάντα από την αρχή έχοντας μόνο 6 ραπτομηχανές. Ήταν οι μόνες που του είχαν αφήσει οι πιστωτές του.

Την ίδια χρονιά ο Hugo Boss εντάχθηκε στο Ναζιστικό Κόμμα και τότε ήταν που ξεκίνησε να παράγει στολές. Χάρη στην υψηλή ζήτηση των στολών που χρειάζονταν, οι πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από ποτέ και η δουλειά του άρχισε να αναπτύσσεται.

Η συμμετοχή του Hugo Boss στο Κόμμα των Ναζί και οι επιχειρηματικές του σχέσεις με το Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμαδεν μπορούσαν να συνυπάρξουν. Γι’ αυτό το 1946 ο Hugo Boss έπρεπε να αντιμετωπίσει το δικαστήριο. Καταδικάστηκε ως ακτιβιστής και υποστηρικτής του Εθνικού Σοσιαλισμού. Όχι μόνο πλήρωσε τεράστια ποινή, αλλά στερήθηκε επίσης το δικαίωμα ψήφου και του απαγορεύθηκε να έχει δική του επιχείρηση. Δύο χρόνια αργότερα πέθανε.

Το brand της Hugo Boss μετά τον θάνατο του Hugo Boss

Το brand δεν πέθανε όταν πέθανε ο ιδρυτής της. Μετά το θάνατο του Hugo Boss, ο γαμπρός του Eugen Holy ανέλαβε την επιχείρηση. Η κύρια παραγωγή της εταιρείας μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο αφορούσαν στολές εργασίας. Ωστόσο, το 1950 ήταν ένα σημαντικό έτος για τον Hugo Boss. Τότε έλαβαν την πρώτη τους παραγγελία για ανδρικά κοστούμια. Ο φόρτος εργασίας και οι υψηλότερες πωλήσεις οδήγησαν στην αύξηση των υπαλλήλων της εταιρείας. Το εργοστάσιο σαφώς τα πήγαινε εξαιρετικά. Για τα επόμενα 10 χρόνια πωλούσαν ως επί το πλείστον κοστούμια για άνδρες. Ο Eugen Holy αποχώρησε το 1969 και οι δύο γιοι του ανέλαβαν την επιχείρηση. Ήταν επίσης εργατικοί και φιλόδοξοι. Σκοπός τους ήταν να αρχίσουν να πωλούν τα ρούχα τους σε διεθνές επίπεδο, κάτι που σύντομα πραγματοποιήθηκε.

τα τέλη της δεκαετίας του ’70, η Hugo Boss ήταν ήδη αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα και άρχισε να συνεργάζεται και με άλλες εταιρείες. Ξεκίνησαν να σπονσοράρουν τον γνωστό Γερμανό οδηγό αγώνων Jochen Mass, τον οδηγό της Formula 1 Niki Lauda και την ομάδα της McLaren Racing. Επί του παρόντος, δίνουν χορηγίες σεδιάφορους αθλητές και ομάδες γκολφ, τένις, ποδοσφαίρου, ιστιοπλοΐας και μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το βραβείο Hugo Boss

Ως εταιρεία, η Hugo Boss δεν χορηγεί μόνο αθλητές αλλά και καλλιτέχνες που εργάζονται σε οποιοδήποτε τομέα. Το βραβείο Hugo Boss καθιερώθηκε το 1996 και απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε έναν καλλιτέχνη ή σε μια ομάδα καλλιτεχνών. Αυτό που διαφέρει σε αυτό το βραβείο είναι ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με την ηλικία, το φύλο ή την εθνικότητα των υποψηφίων. Ο νικητής ή οι νικητές λαμβάνουν 100.000 δολάρια και ένα τρόπαιο. Μόνο 6 ή 7 υποψήφιοι έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν το βραβείο. Επιλέγονται από μία κριτική επιτροπή ειδικών.

Το brand της Hugo Boss σήμερα

Σήμερα, το πολυτελές brand της Hugo Boss είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο. Περίπου 15.000 εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο εργάζονται για το brand και κάνουν ό, τι καλύτερο για να προσφέρουν την τελειότητα σε κάθε λεπτομέρεια. Η εταιρεία διαθέτει δύο βασικά brand – την Hugo και την Boss. Τα δύο brands προσφέρουν διαφορετικά είδη ένδυσης – από κομψά εσώρουχα και κοστούμια μέχρι καθημερινά ρούχα, ρούχα για αθλητικές δραστηριότητες, υποδήματα, γυαλιά ηλίου και αξεσουάρ. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία τους, οι πελάτες πρέπει πάντα ναμπορούν να αισθάνονται και να δείχνουν ωραίοι ανεξάρτητα από την περίσταση.

Η γερμανική εταιρεία που ξεκίνησε όντας πολύ μικρή τη δεκαετία του ’20 είναι πλέον ένα brand δισεκατομμυρίων μεεκατοντάδες καταστήματα σε 124 χώρες. Είναι επίσης γνωστή για τη συμμετοχή της σε event μόδας και τέχνης.

Τα αρώματα της Hugo Boss

Η Hugo Boss έβγαλε την πρώτη της άδεια αρώματος και κυκλοφόρησε το πρώτο της άρωμα το 1985 – την ανδρική κολόνια Boss Number One. Συνέχισαν να δημιουργούν ανδρικές κολόνιες και τα επόμενα χρόνια. Μερικές από αυτέςείναι τα Boss Elements και Hugo for Men. Το 1997 είχαν ήδη ένα άρωμα για τις κυρίες – το Hugo for Women. Σήμερα, υπάρχουν περίπου εκατό διαφορετικά αρώματα της Hugo Boss. Έχουν μια τεράστια ποικιλία στυλ για κάθε περίσταση και κάθε γούστο.

Φημισμένα αρώματα της Hugo Boss

Με μια τεράστια ποικιλία αρωμάτων τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, είναι πολύ εύκολο για οποιονδήποτε πελάτηνα βρει ένα άρωμα Hugo Boss του γούστου του. Μερικά από τα πιο διάσημα είναι τα παρακάτω:

Το άρωμα είναι παραδοσιακό και κομψό. Είναι απλά το τέλειο αξεσουάρ για τα κοστούμια Boss. Τα αρωματικά μπαχαρικά συνδυάζονται δελεαστικά με λαχταριστές φρουτώδεις πινελιές σε μία ζεστή και μαλακή βάση ξύλου. Κυκλοφόρησε το 1998 και έχει λάβει πολλές ερμηνείες με την πάροδο των χρόνων.

Αυτό το ανδρικό αρώμα κυκλοφόρησε στην αγορά το 2006. Δημιουργήθηκε για τον κομψό, επιτυχημένο και σίγουρο άνδρα. Τα εσπεριδοειδή, το κέδρο, ο γλυκάνισος και το γεράνι είναι τα κυρίαρχα στοιχεία. Η βάση του περιέχει έναν πλούσιο και απαλό συνδυασμός μόσχου, βετιβέρ και πατσουλί. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για επαγγελματικές συναντήσεις.

Το γυναικείο Boss Orange είναι ένα από τα πιο γνωστά γυναικεία αρώματα του brand. Είναι φρέσκο και μοντέρνο. Μας καλωσορίζει με το άρωμα ενός χυμώδους μήλου που οδηγεί σε μια αιθέρια καρδιά πανέμορφων λευκών λουλουδιών. Το άνθος της πορτοκαλιάς, το σανδαλόξυλο και η βανίλια είναι τα βασικά συστατικά του αρώματος.

Το Boss the Scent είναι ένα ανδρικό άρωμα που κυκλοφόρησε το 2015. Αναδημιουργεί την εικόνα του σύγχρονου γυναικοκατακτητή που είναι τολμηρή και κομψή. Μπορείτε να αισθανθείτε τα συστατικά λεβάντας και τζίντζερ μαζί μετις πινελιές από δέρμα και ζεστά ξυλώδη.

Το άρωμα είναι για άνδρες και διαλύεται με υδάτινους τόνους και συστατικά εσπεριδοειδών. Το τζίντζερ, ο κέδρος της Βιρτζίνια και τα αρωματικά μπαχαρικά δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που είναι σχεδιασμένο για τον σύγχρονο άνδραπου διαχειρίζεται τέλεια τη δυναμική καθημερινότητα. Το άρωμα είναι κατευναστικό και αναζωογονητικό ταυτόχρονα.

 

Exit mobile version