Contemporary blog for branded perfumery

Ξύλο Αγάρ – το βαθύ και πολυτελές άρωμα του πολύτιμου συστατικού της Ανατολής

Ξύλο Αγάρ - το βαθύ και πολυτελές άρωμα του πολύτιμου συστατικού της Ανατολής

Ο κόσμος είναι γεμάτος φυτά, με μοναδικές και μυστικιστικές μυρωδιές που ξυπνούν τις αισθήσεις μας και μας κάνουν να θέλουμε περισσότερα από αυτά. Ένα από αυτά τα πολύτιμα φυτά είναι το δέντρο αγάρ. Αν και λίγο γνωστό, το ξύλο άγαρ χρησιμοποιείται ευρέως στον κόσμο της αρωματοποιίας. Μόλις αισθανθείτε το άρωμά του, θα καταλάβετε εύκολα γιατί ονομάζεται “υγρός χρυσός”.

 

Το δέντρο άγαρ είναι ένα σπάνιο και πολύτιμο δέντρο που αναπτύσσεται στη Νοτιοανατολική Ασία και την Ωκεανία. Η Ανατολική Ινδία, η Κίνα, το Μπαγκλαντές, η Βιρμανία, η Ταϊλάνδη, η Παπούα Νέα Γουινέα και το νησί του Βόρνεο είναι μερικές από τις χώρες όπου το δέντρο, επίσης γνωστό ως Wood ή Oud, βρίσκει το κατάλληλο κλίμα για την ανάπτυξή του. Το μέρος από το οποίο εξάγεται το λάδι που χρησιμοποιείται σε μερικά από τα πιο πολυτελή αρώματα είναι ο πυρήνας του ξύλου. Εκεί, συσσωρεύεται μια σκοτεινή πυκνή ρητίνη, η οποία σχηματίζεται όταν το δέντρο προστατεύεται από έναν σπάνιο τύπο μούχλας που επιτίθεται στον φλοιό του. Αυτή η ενδιαφέρουσα διαδικασία είναι εξαιρετικά σπάνια, γι ‘αυτό το τελικό προϊόν είναι τόσο ακριβό.

 

Πολλοί ανατολικοί πολιτισμοί και λαοί έχουν χρησιμοποιήσει άγαρ και πολλές εφαρμογές του για χιλιάδες χρόνια. Είναι σεβαστό όχι μόνο για το θεϊκό του άρωμα, αλλά και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το ξύλο άγαρ χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πεπτικού συστήματος και των νεφρών, για την αύξηση της ενέργειας και ως αναλγητικό. Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, η αρωματοθεραπεία με το μαγικό δέντρο μπορεί να ξεκλειδώσει τα τσάκρα σας και να ηρεμήσει το μυαλό σας, να σας φορτίσει με θετική ενέργεια και να απομακρύνει αρνητικές σκέψεις.

 

Στο παρελθόν, μόνο υψηλού επιπέδου και πλούσιοι άνθρωποι μπορούσαν να αγγίξουν το άγαρ δέντρο λόγω της υψηλής τιμής του. Ακόμα και σήμερα, είναι ακόμα ακριβό, αλλά πολλοί περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να το απολαύσουν, χάρη στα υπέροχα αρώματα που περιέχει. Πολλά αρώματα με μεθυστικό ανατολίτικο άρωμα περιέχουν ξύλο άγαρ. Και αν έχετε γνωρίσει κάποτε την ευδαιμονία του αρώματος, είναι πολύ πιθανό ότι τότε ψάχνετε για τέτοια αρώματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα σας βοηθήσουμε με την εισαγωγή σας σε μερικά από τα πιο αγαπημένα αρώματα με εκχύλισμα Oud.

 

 

 

Το πρώτο άρωμα στην κατάταξή μας είναι της ολλανδικής μάρκας Nasomatto. Δημιουργήθηκε το όχι τόσο μακρινό έτος του 2007 και φημίζεται για τα ασυνήθιστα αρώματά του. Το στυλ της μάρκας εκφράζεται στην πρωτοτυπία και την πρόκληση, κάτι που δύσκολα θα μπορέσετε να αντισταθείτε. Το άρωμα Black Afgano είναι ένα άρωμα unisex με βαθιές, εξωτικές και εκλεπτυσμένες χορδές. Στη μυρωδιά του μπορείτε να νιώσετε καπνιστές, ξυλώδεις νότες και φυσικά ξύλο άγαρ. Αν και ισχυρό, αυτό το άρωμα μπορεί να γίνει το εικονικό σας καθημερινό άρωμα.

 

 

 

 Το Trussardi είναι ένας ιταλικός οίκος μόδας με τις δικές του συλλογές ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων, αξεσουάρ και αρωμάτων. Η μάρκα έχει δεκάδες αρώματα ανδρών και γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της ιδανικής επιλογής για τους λάτρεις του εξωτικού δέντρου άγαρ – Amber Oud για άνδρες. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το άρωμα συνδυάζει τις μυρωδιές του κεχριμπαριού και του Oud. Στον πολυτελή συνδυασμό νότες καταφέρνουμε να μυρίζουμε λεμόνι, θυμίαμα, ροζ πιπέρι και πατσουλί. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για όλους τους άντρες που τους αρέσουν τα αισθησιακά ανατολίτικα αρώματα.

 

 

 

Ο Jacques Bogart κυκλοφόρησε το πρώτο του άρωμα το 1975 και έκτοτε δεν σταμάτησε να κυκλοφορεί νέα αρώματα. Το 2014 κυκλοφόρησε τη μοναδική έκδοση One Man Show Oud. Αυτό το ανδρικό άρωμα είναι ένα εκπληκτικό μείγμα δελεαστικών αρωματικών μπαχαρικών, φρέσκου περγαμόντου, δέρματος και ούτου. Το μπουκάλι στο οποίο προσφέρεται ακτινοβολεί την ίδια ζεστασιά και μυστήριο με το άρωμα σε αυτό.

 

 

 

Το Montale είναι ένα εμπορικό σήμα εμπνευσμένο από τον μυστηριώδη ανατολικό κόσμο. Ο ιδρυτής της μάρκας Pierre Montale ερωτεύτηκε ανατολίτικα αρώματα και άρχισε να προσφέρει αρώματα που εκφράζουν τα ζεστά εξωτικά της Ανατολής. Μεταξύ αυτών είναι το Montale Aoud Cuir d’Arabie. Το όμορφο μπουκάλι του αρώματος περιέχει υπέροχες νότες από δέρμα, σημύδα, καπνό και Oud. Αν και τα περισσότερα από τα μοντέλα της μάρκας είναι unisex, αυτή η προσφορά είναι ειδική για τους άνδρες, δίνοντας έμφαση στον αρρενωπότητά τους.

 

 

 

 Και ο γνωστός γερμανικός οίκος μόδας Hugo Boss είναι εμπνευσμένος από το εκπληκτικό δέντρο άγαρ. Το Boss Bottled Oud for men κυκλοφόρησε το 2015 και είναι το αρωματικό σύμβολο υψηλής ποιότητας, πολυτέλειας και μυστικισμού. Περιέχει πλούσιες νότες σαφράν, κανέλας και γαρίφαλου, φρέσκα εσπεριδοειδή και αισθησιακό ξύλο σανταλόξυλου και άγαρ.

 

 

 

Η Etienne Aigner είναι μια γερμανική μάρκα μόδας, που ιδρύθηκε το 1965. Από το ευρύ φάσμα των προϊόντων που προσφέρει, μπορούμε επίσης να επιλέξουμε αρώματα της μάρκας. Το άρωμα Unisex Aigner No. 1 Oud, που κυκλοφόρησε το 2014, είναι το τελευταίο άρωμα κατάταξης με την Oud, αλλά σίγουρα όχι στην τελευταία θέση. Αυτό το άρωμα περιέχει πικάντικη κανέλα και σκελίδες, νότες λουλουδιών από τριαντάφυλλο και γιασεμί, δέρμα και ξύλο άγαρ.

 

Ο Αγάρ έχει μακρά ιστορία, μυστικισμό, αισθησιασμό και λατρεία. Το άρωμα αυτού του φυτού, που μας έχει δώσει η φύση, είναι υπέροχο και αξέχαστο. Έτσι πειραματιστείτε, αναζητήστε και δοκιμάστε το άρωμα που ερωτεύονται χιλιάδες άνθρωποι!

Exit mobile version