Contemporary blog for branded perfumery

Ποια αρώματα προτιμούν οι άνδρες στις γυναίκες;

what

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι υπάρχουν μυρωδιές που οι άντρες προτιμούν περισσότερο και είναι πιο ελκυστικέςσε αυτούς. Μάθετε ποιες είναι και σε ποια υπέροχααρώματα μπορείτε να τις βρείτε. αρώματα:

Λοιπόν, φοράτε το αγαπημένο σας άρωμα, το οποίο μυρίζει όπως η κουζίνα της γιαγιάς σας όταν σας έφτιαχνε μπισκότα το Πάσχα, και αισθάνεστε υπέροχα, γιατί θα πάτε σε ραντεβού απόψε. αρώματα:

Σίγουρα θέλετε να ντυθείτε όμορφα και να εντυπωσιάσετε, ενώ το άρωμά σας θα του κόψει την ανάσα, όχι κυριολεκτικά, αλλά σίγουρα θα πετύχετε τον στόχο σας.

Ωστόσο, έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιες μυρωδιές αρέσουν στους άνδρες; Ποια είναι τα αγαπημένα σου αρώματα?

Όσον αφορά την επιστήμη της έλξης, η μυρωδιά παίζει σημαντικό ρόλο στο αν ένα άτομο αισθάνεται έλξη για σας ή όχι. Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Frontier in Psychology» το 2017 υποστηρίζει ότι η όραση, η μυρωδιά και η ακοή είναι τρεις από τους σημαντικότερους παράγοντες για να θεωρήσουμε κάποιον ελκυστικό.

Σύμφωνα με τον Δρ. Alan Hirsch, Διευθυντή του Ιδρύματος Θεραπείας Γεύσης και Οσμών και Έρευνας στο Σικάγο,“Τα ευχάριστα αρώματα μπορούν πραγματικά να διεγείρουν μέρη του εγκεφάλου που συνδέονται άμεσα με τη σεξουαλική επιθυμία”. Και όπως λέει ο Καθηγητής Ψυχολογίας, Jeannette Haviland-Jones στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο New Jersey: “Από τις ημέρες των σπηλαίων, ο ανθρώπινος εγκέφαλος, κατά τη διάρκεια επιλογής πιθανούσυντρόφου, είναι άμεσα συνδεδεμένος με το άρωμα ”.

 

Αρώματα

Το άρωμα όχι μόνο σας κάνει πιο ελκυστικό για το αντίθετο φύλο, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει αναμνήσεις. Η μυρωδιά των ανθισμένων δέντρων ή ο καπνός από μια καμινάδα μπορεί να μετατραπεί σε άμεση “μηχανή του χρόνου” που σας μεταφέρει πίσω στην παιδική σας ηλικία. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται “αυτοβιογραφική μνήμη που προκαλείται από οσμές” ή φαινόμενο Proust, από τον Γάλλο συγγραφέα Marcel Proust. Στο μυθιστόρημά του “Στην αναζήτηση του Χαμένου Χρόνου”, ο κύριος χαρακτήρας βουτάει ένα μπισκότο σε ένα φλιτζάνι τσαγιού και παίρνει μια στιγμιαία γεύση από παλιές και ξεχασμένες αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία.

Ο Δρ. Alan Hirsch διεξήγαγε μια ενδιαφέρουσα μελέτη για το είδος των μυρωδιών που προτιμούν οι άνδρες στις γυναίκες. Αποδεικνύεται ότι οι άνδρες αγαπούν τα γκουρμεδιάρικα αρώματα που μυρίζουν σαν φαγητό και ο λόγος, σύμφωνα με τον Δρ. Hirsch, είναι ότι οι άνδρες συνδέουν αυτά τα αρώματα με βαθιές συναισθηματικές επιθυμίες, που τους κάνουν να αισθάνονται πιο ασφαλείς, υπενθυμίζοντας τους τις πρώτες μέρες της παιδικής τους ηλικίας.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις μυρωδιές που βρίσκονται στο επίκεντρο της μελέτης του Δρ. Alan Hirsch.

Βανίλια

Η βανίλια έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσικό αφροδισιακό για αιώνες. Γι ‘αυτό δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι είναι ένα από τα αρώματα που οι άνδρες βρίσκουν ελκυστικό στις γυναίκες. Ο λόγος που γίνεται αυτό, σύμφωνα με τον Δρ. Hirsch: “Τα γλυκά και νόστιμα αρώματα είναι οικεία. Η μυρωδιά τους θυμίζει στιγμές των παιδικών τους χρόνων, οπότε νιώθουν αρκετά ασφαλείς για να εξωτερικεύσουν την έλξη και την αγάπη τους.”

Σύμφωνα με τον Δρ. Craig Warren του Ινστιτούτου Sense of Smell, “Η Βανίλια παράγει το αίσθημα της ευτυχίας σε όλο τον κόσμο. Από όλα τα υλικά που υπάρχουν σε αρώματα, η βανίλια είναι η πιο αγαπημένη παγκοσμίως.

Φορέστε ένα άρωμα που έχει ως συστατικό την βανίλια όταν βγείτε σε δείπνο και θα εκπλαγείτε από τα πόσα κοπλιμέντα θα σας κάνουν σε μια μόνο νύχτα.

Ένα άρωμα που προτείνουμε και έχει ως βασικό συστατικό την βανίλια: Dior Addict

Κανέλα

Προερχόμενη από τη Νότια Ινδία και τη Σρι Λάνκα, η κανέλα έχει χρησιμοποιηθεί από τις γυναίκες ως άρωμα για αιώνες. Τα καρυκεύματα είναι ένας από τα πιο δημοφιλή αφροδισιακά για τους άνδρες και ο επιστημονικός λόγος πίσω από την επιτυχία του είναι ότι η κανέλα δημιουργεί την αίσθηση ζεστασιάς και ενθουσιασμού στους άνδρες αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος.

Ένα άρωμα που έχει ως συστατικό την κανέλα μπορεί να δημιουργήσει έναν αέρα “πικάντικο” αλλά και μυστήριο γύρω σας, καθιστώντας σας ακαταμάχητη στο αντίθετο φύλο.

Ένα άρωμα που προτείνουμε και έχει ως βασικό συστατικό την κανέλαChristian Dior Dolce Vita

Το κρίνο της κοιλάδας

Το κρίνο της κοιλάδας έχει ένα σπάνιο, λεπτό άρωμα, που συμβολίζει την καθαρότητα και τη σεμνότητα. Το 1956, ο οίκος Dior δημιούργησε το άρωμα Diorissimo για να προσομοιώσει τη μυρωδιά του αγαπημένου λουλουδιού τουChristian Dior.

Μια μελέτη του 1993 διαπίστωσε ότι το κρίνο της κοιλάδας μπορεί να ενισχύσει τη διέγερση και να μειώσει την αίσθηση της απάθειας.

Η μελέτη που διεξήγαγε ο Δρ. Hirsch κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στους άνδρες δεν αρέσουν τα ισχυρά φλοράλ, αλλά η απαλή φλοράλ μυρωδιά όπως αυτή του κρίνου της κοιλάδας που αναστατώνει τους άντρες. Η μυρωδιά του κρίνου της κοιλάδας είχε θετική ανταπόκριση στο 11% των ανδρών που συμμετείχαν σε αυτή, μαζί με τις ορχιδέες, τα γεράνια και τις βιολέτες, οι οποίες έχουν επίσης αξιόπιστη αφροδισιακή επίδραση στους άνδρες.

Ένα άρωμα που προτείνουμε και έχει ως βασικό συστατικό το κρίνο της κοιλάδας: Mont Blanc Legend Pour Femme; Estee Lauder Pleasures  

Λεβάντα

Η Λεβάντα, γνωστή και ως “βότανο της αγάπης”, έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και καταφέρνει να τονώσει τις αισθήσεις σας. Το άρωμα της λεβάντας έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσικό φάρμακο για τη θεραπεία της πίεσης και τη μείωση του άγχους για περισσότερα από 2500 χρόνια. Παραδόξως σε μερικούς, έχει την ικανότητα να πυροδοτεί το πάθος καθώς οι καταπραϋντικές της ιδιότητες κάνουν τους άντρες να αισθάνονται ότι τους λατρεύουν και τους φροντίζουν. Η Κλεοπάτρα πιστεύεται ότι αποπλάνησε τους Μάρκο Αντόνιο και Ιούλιο Καίσαρα με άρωμα λεβάντας, γεγονός που μας διαβεβαιώνει για τις υπερδυνάμεις του φυτού.

Στη μελέτη του Δρ. Hirsch, η λεβάντα τα πήγε πολύ καλά, ειδικά σε συνδυασμό με τη μυρωδιά της κολοκυθόπιτας, η οποία μπορεί να ακούγεται γελοία, αλλά έχει να κάνει με το ότι έχει βανίλια και κανέλα, τα οποία προφανώς διεγείρουντους άνδρες..

Ένα άρωμα που προτείνουμε και έχει ως βασικό συστατικό την λεβάνταElizabeth Arden Green Tea Lavender

Σανταλόξυλο

Το σανταλόξυλο έχει πολύ χαρακτηριστικό, κρεμώδες και μαλακό άρωμα, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ως έλαιομασάζ σε Ταντρικά τελετουργικά για χρόνια. Προερχόμενο από την Ανατολή, έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως ως αφροδισιακό για να θεραπεύσει την ανικανότητα και να ανακουφίσει από το άγχος.

Όταν συνδυάζεται με απαλά αρώματα λουλουδιών, όπως οι ορχιδέες, το σανδαλόξυλο κάνει τις γυναίκεςακαταμάχητες.

Ένα άρωμα που προτείνουμε και ως έχει βασικό συστατικό το σανταλόξυλοTom Ford Black Orchid

Γιασεμί

Το γιασεμί έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες σε ορισμένα μέρη της Ασίας ως φυσικό φάρμακο για τη βελτίωση της διάθεσης, καθώς και για την αντιμετώπιση του συναισθηματικού στρες και της χαμηλής λίμπιντο.

Το γιασεμί είναι ένα από τα πιο αισθησιακά λευκά λουλούδια, που συχνά συνδέεται με τις στενές σχέσεις και τονρομαντισμό.

Το μαγικό άρωμά του, σε συνδυασμό με απαλά ξύλα και / ή εσπεριδοειδή, θα μετατρέψει κάθε γυναίκα σε γοητευτική πλανεύτρα.

Ένα άρωμα που προτείνουμε και ως έχει βασικό συστατικό το γιασεμίAlien Thierry Mugler

Εσπεριδοειδή

Το άρωμα των εσπεριδοειδών είναι ευρέως γνωστό για τις ιδιότητές του, οι οποίες δρουν ενάντια στην κατάθλιψη και το άγχος και βοηθούν στην ενίσχυση της διάθεσης των ανθρώπων.

Στη μελέτη του Dr. Hirsch, το μανταρίνι και το πορτοκαλί αποδείχθηκαν μάλλον σαγηνευτικά για τους άνδρες, ενώ το 20% των ανδρών αντέδρασε θετικά σε αυτά.

Η μυρωδιά των εσπεριδοειδών φέρνει στο μυαλό καλοκαιρινές στιγμές ευτυχίας, και σύμφωνα με μια διαφορετική μελέτη, οι άντρες αυτομάτως υποθέτουν ότι είστε νεότερες από ότι πραγματικά είστε, εάν μυρίζετε σαν ροζ γκρέιπφρουτ.

Ένα άρωμα που προτείνουμε και ως έχει βασικό συστατικό τα εσπεριδοειδήClinique HappyJimmy Choo Illicit

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά αρώματα που μπορείτε να επιλέξετε για να προπορευτείτε στο παιχνίδι της αποπλάνησης.

Αλλά ακόμα κι αν καμία από τις παραπάνω μυρωδιές δεν σας ελκύει, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Όταν θέλετε να κάνετε ένα statement, είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε ελκυστική και να ακτινοβολείτε αυτοπεποίθηση , χρησιμοποιώντας το άρωμα που αγαπάτε.

Να είστε σίγουροι πως δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από την αυτοπεποίθηση! Φορέστε το με στυλ

 

Exit mobile version