Ενδιαφέροντα στοιχεία για τα αρώματα

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα αρώματα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής μας – τα χρησιμοποιούμε καθημερινά, σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι σχεδόν αδιανόητο να βγείτε έξω χωρίς να βάλετε λίγο άρωμα. Αλλά γνωρίζουμε κάποιες ιδιαιτερότητες και περίεργα γεγονότα σχετικά με τα μπουκάλια αρωμάτων που μας δίνουν την επιθυμητή αίσθηση στυλ και ομορφιάς; Ας μάθουμε …

Γνωρίζατε ότι:

  • Η ιστορία των αρωμάτων εκτείνεται πολύ πίσω στο χρόνο – υπάρχουν αρχαιολογικές ανασκαφές που αποδεικνύουν τη χρήση των αρωμάτων πριν από 4.000 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι τα αρώματα είναι δύο φορές πιο παλιά από τον Χριστιανισμό, για παράδειγμα!
  • Στο παρελθόν, τα αρώματα χρησιμοποιούνταν για να αποκρύψουν την μυρωδιά του μη καθαρούς σώματος – ανθυγιεινές, σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις, οι αριστοκράτες λούζονταν πολύ σπάνια(μερικές φορές δεν επισκέφθοντάν το μπάνιο για μήνες) και τα αρώματα ήταν το όπλο τους από τις δυσάρεστες οσμές του σώματος.
  • Το πρώτο μοντέρνο άρωμα λήφθηκε … από το στόμα! Το άρωμα “Hungary Water”, που δημιουργήθηκε το 1370, θεωρείται το πρώτο σύγχρονο άρωμα επειδή κατασκευάστηκε με αλκοόλ (μπράντυ). Προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη επίδραση του αρώματος, εκτός από την εφαρμογή απο στο σώμα,έπρεπε και να πιούν! Αυτή η πρακτική θα ήταν αρκετά ακριβή σήμερα, δεδομένης της τιμής των σημερινών αρωμάτων …
  • Η δημιουργία ενός αρώματος δεν είναι εύκολη – ο καλός αρωματοποιός είναι γνωστός από την αίσθηση της όσφρησης. Μια από τις δοκιμές που γίνονται στους αρωματιστές στην αρχή της καριέρας τους είναι εντυπωσιακή – τους δίνουν ένα άρωμα που αποτελείται από ως 250 διαφορετικές νότες και πρέπει να τις βρούν όλες!
  • Η ανακίνηση των καρπών είναι λάθος! Καταπληκτικό, αλλά το γεγονός – η συνήθεια να βάζουμε στους καρπούς σας και στη συνέχεια το τρίψιμο έντονα, οδηγεί στην παραμόρφωση της δομής του αρώματος. Αντ ‘αυτού, εφαρμόστε το εσωτερικό των καρπών και των αγκώνων, πίσω από τα αυτιά και στη βάση της κλείδας και αφήστε το άρωμα να “αναπνεύσει” μετά την εφαρμογή.
  • Τα ανδρικά αρώματα φοριούνται επίσης και από τις γυναίκες – όλοι έχουν γύρω της τουλάχιστον ένα παράδειγμα μιας γυναίκας που θέλει να φορέσει ανδρικά αρώματα. Είναι ενδιαφέρον ότι σε παγκόσμιο επίπεδο αυτό δεν είναι καθόλου μια σπάνια πρακτική – περίπου το 30% όλων των γυναικών στον κόσμο χρησιμοποιούν αρσενικά αρώματα!
  • Το ίδιο άρωμα μυρίζει διαφορετικά σε διαφορετικούς ανθρώπους- σημασία για αυτό έχει το δέρμα, το pH του, η υγρασία του, οι ορμόνες και πολλοί άλλοι παράγοντες. Μην αγοράζετε άρωμα που δεν έχετε δοκιμάσει στο δέρμα σας! Το γεγονός ότι σας αρέσει το πώς μυρίζει σε κάποιον άλλο δεν σημαίνει ότι θα σας αρέσει και το πως μυρίζει σε σας.
  • Η ακριβότερη μύτη ανήκει σε … αρωματοποιό! Είναι κατανοητό, ακριβώς όπως ένας αθλητής θα ασφαλίσει τα πόδια του, καθώς του φέρνουν κέρδος και δόξα, ο αρωματοποιός θα ασφαλίσει τη μύτη του. Αυτό έκανε ο Jean Charles – σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η μύτη του είναι ασφαλισμένη για 1 εκατομμύριο δολάρια! Ένα ακόμη πιο ενδιαφέρον γεγονός για αυτόν είναι ότι έχασε εντελώς την αίσθηση της όσφρησης στο τέλος της ζωής του, κάτι που δεν τον εμπόδισε να δημιουργεί αριστουργήματα αρώματος όπως η Miss Dior παρά την κατάστασή του – όπως ο Beethoven συνέχισε να κάνει μουσική αφού είχε χάσει την ακοή του!
  • Τα συναισθήματα μπορούν να μυριστούν – ίσως ένα υπόλοιπο του παρελθόντος μας, όπου βασιζόμασταν στην οσμή μας για να επιβιώσουμε, αυτή η ικανότητα μας εξυπηρετεί και σήμερα – τα συναισθήματα που μπορούμε να αισθανόμαστε με την αίσθηση της όσφρησης μας είναι ο φόβος, η ευτυχία και ακόμη και ενθουσιασμό. Οι άνδρες αισθάνονται ακόμη και με την αίσθηση της όσφρησης όταν μια γυναίκα είναι σε ωορρηξία!

Ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον γεγονός που γνωρίζετε για τα αρώματα; Μοιραστείτε το μαζί μας σχολιάζοντας παρακάτω!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.