Πως να διαλέξουμε το σωστό άρωμα?

woman-shopping-christmas-perfumes-final_article_new

Γνωρίζετε,ότι η μυρωδιά προκαλεί τις αναμνήσεις μας πιο έντονα; Πίσω από αυτό το γεγονός, φυσικά, υπάρχει μια λογική εξήγηση – το οσφρητικό νεύρο είναι πολύ κοντά στο τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη συναισθηματική μνήμη. Με άλλα λόγια, κάθε φορά που αισθάνεστε το άρωμα ενός παλιού φίλου / φίλης σε ένα άγνωστο άτομο σε ένα εμπορικό κέντρο, παλιές αναμνήσεις αναπόφευκτα θα προκύψουν στο μυαλό σας.

Όλοι εμείς γνωρίζουμε ανθρώπους,οι οποίοι χρησιμοποιούν το ίδιο άρωμα χρόνια και φαίνεται οτι το άρωμα τους έχει γίνει μέρος τους.Να διαλέγεις το σωστό άρωμα,την δική σου αρωματική υπογραφή δεν είναι τόσο εύκολο.Σ’ αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουμε να πάρετε την πιο σωστή απόφαση με κάποιες χρήσιμες συμβουλές:

1. Προσδιορίστε τον τύπο αρώματος που σας ταιριάζει περισσότερο:

  • Λουλουδένια  – είναι τα πιο συνηθισμένα αρώματα. Έχουν μυρωδιά ή κάποιου συγκεκριμένου λουλουδιού ή ενός μπουκέτου διαφορετικών λουλουδιών. Είναι θηλυκά και πολύ ρομαντικά
  • Ανατολίτικα – μυρίζουν μόσχο και συχνά έχουν και ίχνη βανίλιας, κανέλας και γαρύφαλλου. Τα ανατολίτικα αρώματα είναι αισθησιακά, ζεστά και σέξι.
  • Ξυλώδη/Σύπρε – φέρουν το όνομα του αρώματος Coty Chypre, που κυκλοφόρησε το 1917, η μυρωδιά τους είναι μία αρμονία από τρία συστατικά – περγαμόντο, βρύα βελανιδιάς και λάβδανο, που προέρχεται από ορισμένα μεσογειακά φυτά και επίσης λέγεται “labdanum”. Αυτά Τα αρώματα Σύπρε δείχνουν πολυτέλεια, φινέτσα και υψηλό κοινωνικό επίπεδο.
  • Πράσινα – με τις πράσινες νότες τους του γρασιδιού και των φύλλων , αυτά τα αρώματα μας παρουσιάζουν τη φρεσκάδα και μας αφήνουν μία αίσθηση φρεσκοκομμένων λουλουδιών.
  • Φουγκέρ (στα γαλλικά σημαίνει φτέρη) – αυτά τα αρώματα περιέχουν νότες λεβάντας, γερανιού, βρύου και ξύλου. Χρησιμοποιούνται περισσότερο για τα αντρικά αρώματα.
  • Θαλασσινά – όπως λέει και το όνομά τους, έχουν επηρεαστεί από τη θάλασσα. Έχουν καθαρή μυρωδιά με ίχνη μπαχαρικών και εσπεριδοειδών.
  • Ξύλο – οι μυρωδιές τους είναι ξυλώδεις και αυτή του μόσχου – με κάποια ίχνη πεύκου, κέδρου και σανδαλόξυλου.

 

2.  Να αγοράζεις έξυπνα – όταν ψάχνεις για ένα καινούργιο άρωμα βεβαιώσου ότι δεν έχεις χρησιμοποιήσει άλλα κάποιο προϊόν με άρωμα, όπως αφρόλουτρο, κρέμα ή άλλο άρωμα πριν πας για ψώνια . Αυτά μόνο θα σου αποσπάσουν την προσοχή όταν θα πρέπει να κάνεις τη σωστή επιλογή.

3. Να έχεις υπόψη σου την εποχή – τα αρώματα μυρίζουν περισσότερο τους θερμότερους μήνες, κυρίως επειδή η επιδερμίδα σου είναι πιο ενυδατωμένη σε αυτή την εποχή. Επομένως, είναι πάντα καλύτερα να χρησιμοποιείς πιο ελαφριά αρώματα για τις καλοκαιρινές μήνες και πιο δυνατά για τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες.

4. Να δοκιμάζεις τα αρώματα πριν τα αγοράσεις – τα αρώματα μυρίζουν διαφορετικά στα διάφορα είδη επιδερμίδας, για αυτό και είναι καλό να δοκιμάσεις πρώτα μία ποσότητα αρώματος στον καρπό σου και να δεις πώς εξελίσσεται η μυρωδιά μέσα στην ημέρα.

5. Ζήτα μία δεύτερη (ή και τρίτη) γνώμη – όταν βγεις από το κατάστημα με το καινούργιο άρωμα στο καρπό σου, ρωτήστε την οικογένειά σου και τους φίλους σου αν τους αρέσει η μυρωδιά. Μήπως είναι πολύ δυνατή; Ταιριάζει στην προσωπικότητά σου; Μυρίζει σαν και «εσένα»;

6. Να αγοράζεις αρώματα από διαφορετικές ομάδες μυρωδιών – αυτό είναι το μυστικό για να είσαι ακαταμάχητη με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με την εποχή, με την περίσταση ακόμα και με τη διάθεσή σου!

7. Μην περιμένεις να βρεις το τέλειο άρωμα σε μια μέρα – ξέρεις ότι μετά από την τέταρτη δοκιμή η όσφρησή σου μπερδεύεται και αρχίζει να αναμιγνύει τις μυρωδιές; Σίγουρα δεν θέλεις αυτό να συμβεί όταν ψάχνεις να βρεις το «δικό σου» άρωμα. Μια σοφή συμβουλή είναι να χρησιμοποιείς πάντα κόκκους καφέ που βρίσκονται στα ράφια του καταστήματος ανάμεσα στις δοκιμές. Αυτό βοηθάει τη μύτη σου να «καθαριστεί» από την προηγούμενη μυρωδιά και να είναι έτοιμη για την επόμενη. Πάρε το χρόνο σου και απόλαυσέ το!

Όποιο άρωμα και αν επιλέξεις να είναι η χαρακτηριστική σου μυρωδιά, πάντα επίλεξε με προσοχή, γιατί όπως είπει ο Christian Dior: «Το άρωμα μιας γυναίκας λέει περισσότερα για αυτή από το γραφικό της χαρακτήρα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.