Πώς να μάθετε εάν ένα άρωμα είναι γνήσιο ή απομίμηση?

Όλοι γνωρίζουμε ότι στην ελληνική αγορά υπάρχουν πολλά αρώματα προϊόντα -απομιμήσεις. Όταν αγοράζουμε αρώματα (ειδικά μέσω ίντερνετ), υπάρχει πάντα μια αμφιβολία αν έχουμε αγοράσει ένα αυθεντικό άρωμα ή απομίμηση. Εάν το άρωμα είναι σε προσφορά, αποφασίζουμε ότι η τιμή είναι πολύ χαμηλή για να είναι γνήσιο και αν η τιμή είναι υψηλή, ανησυχούμε ότι ο πωλητής θέλει να μας ξεγελάσει με αυτή την τιμή. Δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το άρωμα που αγοράσατε είναι γνήσιο:

perfume bottles

Συσκευασία

Η συσκευασία είναι το πρώτο στοιχείο του αρώματος που παρατηρούμε. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε αν το άρωμα της συσκευασίας είναι ψεύτικο εάν έχει γίνει ορθογραφικό ή γραμματικό λάθος στο ονόματο ή στην περιγραφής του αρώματος. Δεν πιστεύετε ότι ένας φημισμένο οίκος αρωμάτων θα έκανε ένα τέτοιο λάθος; Κοιτάξτε γύρω από το σελοφάν – θα πρέπει να είναι διαφανές και στενά συνδεδεμένο με την χάρτινη συσκευασία (αν είναι ομιχλώδες και τσαλακωμένο, αυτό θα πρέπει να οξύνει την προσοχή σας).

Ωστόσο, πριν βιαστείτε με τα συμπεράσματά σας, καλό είναι να λάβετε ακόμα λίγα πράγματα υπόψην σας. Πρώτον, είναι πιθανό η συσκευασία ακόμη και του αυθεντικού προϊόντος να καταστραφεί από ακατάλληλη μεταφορά. Τα περισσότερα online καταστήματα αρωμάτων χτησιμοποιούν υπηρεσίες ταχυμεταφοράς για τις παραδόσεις τους σε όλη τη χώρα και αν και είναι σπάνιο, είναι πολύ πιθανό το άρωμα να φθάσει σε σας με χαλασμένο το κουτί συσκευασίας του.
Επίσης, μην ξεχνάτε οτι τα online καταστληματαδιαθέτουν αυθεντικά αρώματα χωρίς την επίσημη συσκευασία-τα λεγόμενα τέστερ. Αν και στις συσκευασίες μεταφοράς έχουν την ίδια ποιότητα.Είναι πιο κατάλληλα για προσωπική χρήση παρά για δώρο.

Μπουκάλι

Κοιτάχτε την προέλευση του αρώματος – είναι στο κάτω μέρος της φιάλης και αναγράφεται ως “Made in …” Παρόλο που μπορεί να βρείτε λάθος,πάνω στο μπουκάλι,απο που προέρχεται το άρωμα, υπάρχουν και άλλες ενδείξεις για να καταλάβετε εάν είναι γνήσιο όχι. Το μπουκάλι πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ποιοτική – λεία επιφάνεια, χωρίς φυσαλίδες στο γυαλί, ακριβείς ετικέτες, χωρίς θολά κείμενα και σύμβολα. Το καπάκι πρέπει να “κουμπώνει”καλά στο μπουκάλι και να μην πέφτει αν γυρίσετε το άρωμα ανάποδα.

boss fake

Άρωμα

Το άρωμα στο μπουκάλι πρέπει να είναι απολύτως διαφανές (χωρίς ιλύ ή διαφορά στις αποχρώσεις). Στο υγρό, δεν πρέπει να φαίνονται νεφελοποιητές ή σωματίδια στον πυθμένα της φιάλης. Όπως γνωρίζετε, η μυρωδιά του επώνυμου αρώματος είναι πολυεπίπεδη και αποτελείται από νότες κορυφής, μεσαίες νότες και νότες βάσης. Στα αρώματα – απομιμήσεις δεν θα βρείτε αυτήν την ευελιξία. Στην καλύτερη περίπτωση, η μυρωδιά της απομίμησης θα θυμίζει το αυθεντικό, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις τα δύο δεν έχουν καμία σχέση. Ποτέ μην ψεκάζετε άρωμα στο δέρμα σας αν υποψιάζεστε ότι μπορεί να είναι απομίμηση, γιατί ποτέ δεν ξέρεις με τη βοήθεια τι χημικών ενώσεων δημιουργούνται και αν είναι αβλαβή για την ανθρώπινη υγεία.

Barcode

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο γραμμικός κώδικας του αρώματος δείχνει αν είναι γνήσιο ή όχι. Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να κρίνουμε με βάση μόνο αυτό, επειδή ο γραμμωτός κώδικας είναι πολύ εύκολος για παραχάραξη (πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσεις barcode με πρόγραμμα γραφικών από ό, τι να επεξεργαστείς το μπουκάλι,να μιμηθείς τη συσκευασία και το υγρό σε αυτό). Το barcode στη συσκευασία υποδεικνύει πού και πότε έχει παραχθεί το άρωμα,αλλα είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι το ίδιο άρωμα μπορεί να παραχθεί σε διαφορετικά μέρη και, κατά συνέπεια, να έχουν διαφορετικό κωδικό. Αρώματα που παράγονται στη Γαλλία, έχουν γραμμικό κώδικα που ξεκινά με 30-37, εκείνα της Αγγλίας ξεκινούν 50, με 400-440 τα γερμανικά, ισπανικά με 84 ιταλικά με 80-83, ενώ εκείνα από τις ΗΠΑ και τον Καναδά 00-09.

Αποκωδικοποίηση

Η αποκωδικοποίηση του αρώματος είναι η διαγραφή απτων πληροφοριών που δηλώνουν απο που προέρχεται ένα προϊόν (ο αριθμός παρτίδας διαγράφεται, και σε αυτό υπάρχει συνήθως ένα αυτοκόλλητο με πληροφορίες για το πού παράγεται αντίστοιχο άρωμα). Για παράδειγμα, αν ένα άρωμα προορίζεται για την Ινδία, η τιμή του θα ήταν χαμηλότερη από ό, τι αν προοριζόταν για την Ευρώπη. Επομένως, αν οι διανομείς από την Ινδία έχουν μεταπωλήσει σε έναν διανομέα από την Ευρώπη, η τελική τιμή τους θα ήταν χαμηλότερη από ό, τι αν το άρωμα είχε αγοραστεί απευθείας από τον κατασκευαστή στην Ευρώπη. Η πιθανότητα ότι ένα τέτοιο “αποκωδικοποιημένο άρωμα” είναι ψεύτικο είναι αμελητέα, καθώς η αποκωδικοποίηση ενός αρώματος είναι από μόνη της χωρίς νόημα.
Η συμβουλή μας – να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε ένα άρωμα και πάντα να επιλέξετε online καταστήματα με αυθεντικά αρώματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.