Τα Αγαπημένα Αρώματα της Βασιλικής Οικογένειας

BvlgariΤα Αγαπημένα Αρώματα της Βασιλικής Οικογένειας. Μάθετε περισσότερα για το πως ένα αξιαγάπητο ελληνικό αγόρι δημιούργησε την παγκοσμίως-γνωστή εταιρεία. Διαβάστε περισσότερα για την ιστορία του Bvlgari.

Ο Bvlgari είναι ένας Ιταλικός οίκος μόδας· ένα όνομα που έγινε συνώνυμο της ασυναγώνιστης δεξιοτεχνίας, των ποιοτικών υλικών και των μοναδικών σχεδίων. Αλλά πώς γεννήθηκε η ιστορία αυτής της ιταλικής εταιρείας;

Η Bvlgari ιδρύθηκε το 1884 από το Σωτήριο Βούλγαρη, οπότε το όνομα του οίκου μόδας προέρχεται από τον ιδρυτή του (Το γράμμα “v” στη λέξη είναι στην πραγματικότητα το λατινικό “u”, οπότε απλώς προφέρεται “Bulgari”). Ο Σωτήριος Βούλγαρης είναι Έλληνας αργυροχόος, απόγονος οικογένειας τεχνιτών.  Έτσι κατέκτησε πολύ νωρίς αυτή την τέχνη. Το πρώτο του κατάστημα στην Παραμυθιά, στην Ελλάδα, είναι επισκέψιμο τη σήμερον ημέρα ως πολύ-χώρος πολιτισμού.

Το 1877 ο Σωτήριος έφυγε από την πατρίδα του και μετακόμισε στην Κέρκυρα, αργότερα εγκαταστάθηκε για λίγο στη Νάπολη, αλλά η κρίσιμη στιγμή της ζωής του ήταν στην άφιξή του στη Ρώμη το 1881. Ήταν η Αιώνια Πόλη που φιλοξένησε το Σωτήριο και την ιδέα του Bvlgari. Εκεί στήθηκε το πρώτο κοσμηματοπωλείο το 1884. Στην αρχή, η Bvlgari ξεκίνησε σαν εταιρεία που παρήγαγε αποκλειστικά κοσμήματα.

Η ναυαρχίδα των καταστημάτων της εταιρείας ιδρύθηκε το 1905.

Αυτό το κατάστημα (με την χαρακτηριστική του θέση, στη διάσημη οδό Via dei Condotti, που οδηγούσε στα ισπανικά σκαλοπάτια), ήταν τόσο σπίτι όσο και πηγή έμπνευσης. Με πραγματικό πάθος και επαγγελματισμό, ο Σωτήριος προσπάθησε να διαδώσει τη μάρκα του σε όλη τη χώρα. Η Bvlgari επρόκειτο να γίνει ένα μελλοντικό έμβλημα ιταλικής αριστείας στον κόσμο της μόδας.

Αλλά ποια ήταν η πραγματική έμπνευση στον κόσμο της επιτυχίας; Αναμφισβήτητα, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα έγκειται στο σύμπλεγμα της αρχαίας ιστορίας, της αρχιτεκτονικής ομορφιάς, του στυλ και του πολιτισμού της Ρώμης. Ο Bvlgari συνδυάζει με επιτυχία την αρχαία ιστορία της Αιώνιας Πόλης με όλο το συμβολισμό, τη λεπτομέρεια και το νέο σχεδιασμό για το μέλλον. Η εταιρεία τιμά το πλούσιο παρελθόν της Ρώμης με μοντέρνα σχέδια – το ζητούμενο είναι  η νέα ερμηνεία των παραδόσεων. Κλασικό αλλά και σύγχρονο – αυτό ακριβώς είναι ο Bvlgari – ένας οίκος που έχει αίσθηση εξαιρετικής ομορφιάς, κομψότητας και ιταλικής ποιότητας και στυλ για περισσότερα από 130 χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα προϊόντα Bvlgari είναι άμεσα αναγνωρίσιμα – ενσωματώνουν υφολογική τόλμη, αισθησιασμό του όγκου, αγάπη για τη γραμμικότητα, ευλάβεια για την τέχνη, καθώς και την αρχαία ιστορία και την αρχιτεκτονική.

Bvlgari

Κατά τη διάρκεια των ετών Dolce Vita (το ΄50 και το ΄60), το κατάστημα της οδού Via dei Condotti φιλοξένησε μια διεθνή ελίτ καλλιτεχνών, συγγραφέων και ηθοποιών. Το 1950 η Ιταλία έγινε το κέντρο σχεδιασμού της Ευρώπης και η Bvlgari πήγε την επανάσταση των χρωμάτων σε ένα εντελώς καινούριο επίπεδο. Η εταιρεία κέρδισε την προσοχή της ελίτ του κόσμου και έγινε το αγαπημένο μέρος κινηματογραφικών αστέρων όπως η Elizabeth Taylor και η Audrey Hepburn. Άμεσα αναγνωρίσιμα λόγω της ποιότητας, της πολυτέλειας, των πλούσιων χρωμάτων και της αίσθησης κομψότητας, τα κοσμήματα του Bvlgari σύντομα έγιναν γνωστά στην τοπική αστική τάξη και τη διεθνώς υψηλή κοινωνία. Η Bvlgari διαθέτει ένα τολμηρό και πρωτοφανές στυλ αλλά και ταιριάζει τα χρώματα με ασυνήθιστο για τα τότε δεδομένα τρόπο. Η εταιρεία διερευνά διαφορετικούς συνδυασμούς με ρουμπίνια, σμαράγδια και ζαφείρια. Τα κοσμήματα ζωντανεύουν σε μια τέλεια παλέτα συνδυασμών.

 

ff

Το κατάστημα Bvlgari στη Ρώμη. Φωτογραφία: bulgari.com

 

Η αυθεντική ιταλική μάρκα σύντομα γίνεται διάσημη λόγω τον πολύχρωμων πολύτιμων λίθων.

Τα προϊόντα Bvlgari έχουν συμμετρικά, συμπαγή σχήματα και υψηλής ποιότητας πολύτιμους λίθους∙ γι’ αυτό η εταιρεία είναι γνωστή για την αίσθηση του όγκου, τη φωτεινότητα και την αντίθεση. Η ομορφιά μέσα στην πέτρα – αυτό είναι που κάνει τα κοσμήματα του Bvlgari να είναι πραγματικά μοναδικά, αυτή είναι η καρδιά κάθε σχεδίου.

Τη δεκαετία του ’70 η εταιρεία αρχίζει να αναπτύσσεται στο εξωτερικό.

Τα πρώτα διεθνή καταστήματα του Bvlgari ιδρύονται το 1970 στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στη Γενεύη και στο Μόντε Κάρλο. Το όραμα της επωνυμίας επεκτείνεται – η Bvlgari μπαίνει και στον κόσμο της ωρολογοποιίας. Το 1975 λανσάρει το πρώτο ρολόι Bvlgari. Το 1980 ιδρύεται η εταιρεία Time Bvlgari στην πρωτεύουσα της Ελβετίας. Με τα χρόνια, η μάρκα τελειοποιεί την τέχνη της ωρολογοποιίας και γίνεται ωρολογοποιός παγκόσμιας κλάσης.

Συχνοί επισκέπτες στα καταστήματα του Bvlgari ανά τα χρόνια ήταν οι κινηματογραφικοί αστέρες Elizabeth Taylor, Marlene Dietrich, Clark Gable, Gary Cooper, Sophia Loren, Romy Schneider, GinaLollobrigida και πολλοί άλλοι.

Σταδιακά η εταιρεία διαφοροποιήθηκε περαιτέρω με την εισαγωγή νέων κοσμημάτων, ρολογιών, τσαντών, αξεσουάρ και αρωμάτων. Το 1992 η εταιρεία ξεκίνησε το πρώτο της άρωμα – Eau Parfumée au Thé Vert. Αυτό ήταν μία καμπή στην ιστορία της παγκόσμιας αρωματοποιίας. Ακολουθώντας την παράδοση της πολυτέλειας και της κομψότητάς της, η εταιρεία δεν χαμήλωσε το εξαιρετικό στυλ της. Τα αρώματα της εταιρείας για γυναίκες και άντρες είναι ένα ακόμη κόσμημα ανυπέρβλητης ομορφιάς. Εξαίσια φύση, αίσθηση του έρωτα και εκτυφλωτικοί πολύτιμοι λίθοι – αυτά βρίσκουμε στις μυρωδιές της περίφημης ιταλικής μάρκας.

d

Το κατάστημα Bvlgari στο Λονδίνο. Φωτογραφία: bulgari.com

 

Γυναικεία αρώματα:

Bvlgari Aqva Divina

Bvlgari Goldea

Bvlgari Goldea The Roman Night

Bvlgari Omnia Amethyste

Bvlgari Omnia Coral

Bvlgari Omnia Paraiba

Bvlgari Splendida Iris d’Or

Bvlgari Splendida Rose Rose

 

Ανδρικά αρώματα:

Bvlgari Aqva Amara

Bvlgari Aqva Pour Homme Atlantiqve

Bvlgari Aqva Pour Homme Marine

Bvlgari BLV Pour Homme

Bvlgari Man Black Cologne

Bvlgari Man In Black Essence

Απόδειξη του επαγγελματισμού του Bvlgari είναι επίσης το γεγονός ότι τα αρώματά τουςδημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τους διάσημους αρωματοποιούς Alberto Morillas, Jacques Cavallier, Beatrice Piquet, Carlos Benaim, Daniela Roche Andrier, Nathalie Lorson και Jean-Claude Ellena.

Το 1996 ο Bvlgari λανσάρισε τις εξαιρετικές συλλογές με τα αξεσουάρ του. Έχοντας αυτό το ασύγκριτο πρότυπο, ο όμιλος Bvlgari επέκτεινε το όραμά του σε ξενοδοχεία και θέρετρα, παρουσιάζοντας σύγχρονη πολυτέλεια και σχέδιο στο Μιλάνο, το Μπαλί και το Λονδίνο. Το 2011, o Bvlgari έγινε μέλος του LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton).

Λέγοντας ιστορίες για την όμορφη φύση της Ιταλίας, το όνομα Bvlgari γίνεται συνώνυμο των φωτεινών χρωμάτων, της έντονης προσωπικότητας, του κομψού στυλ και της εξαιρετικής ποιότητας. Έτσι, όταν σκεφτόμαστε Bvlgari, σκεφτόμαστε πάντα πολυτέλεια. 130 χρόνια αργότερα η Bvlgari δεν είναι πλέον ένα μικρό κατάστημα κοσμημάτων στην καρδιά της Ρώμης, αλλά ένα παγκοσμίως γνωστό εμπορικό σήμα που οφείλει την επιτυχία της στη δημιουργικότητα, το μοναδικό σχεδιασμό, τη δεξιοτεχνία, τα υψηλής ποιότητας υλικά και το τολμηρό πνεύμα.

Υπάρχει άλλη μάρκα που η ιστορία της να σας προκαλεί το ενδιαφέρον; Θα χαρούμε να μας πείτε ποια είναι αυτή στα σχόλια παρακάτω.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.