Do the perfumes have an expiration date?

expiration-date-perfumes

Ναι. Όπως όλα τα άλλα προϊόντα, τα αρώματα έχουν διάρκεια ζωής. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που καθορίζουν τη διάρκεια ζωής των αγαπημένων σας αρωμάτων. Αυτά περιλαμβάνουν την ημερομηνία παραγωγής αρώματος (μπορεί να ανιχνευθεί χρησιμοποιώντας τον κωδικό παρτίδας του αρώματος), την ημερομηνία λήξης και την περίοδο χρήσης μετά το άνοιγμα. Ας δούμε κάθε ένα από αυτά για να είστε προετοιμασμένοι για την επόμενη αγορά αρώματος:

Τι είναι ο κωδικός παρτίδας?

Κάθε πρωτότυπο επώνυμο άρωμα πρέπει να έχει έναν κωδικό παρτίδας. Αυτός είναι ένας κωδικός αναγνώρισης ο οποίος φέρει σημαντικές συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το πότε και πού έγινε ένα άρωμα. Είναι πολύ βολικό για σκοπούς παρακολούθησης της ποιότητας. Εάν παρουσιαστεί πρόβλημα ποιότητας σε μια συγκεκριμένη παρτίδα αρωμάτων, ο κωδικός παρτίδας μπορεί να παρακολουθήσει το άρωμα από την ελαττωματική παρτίδα και όλα τα αρώματα της παρτίδας αυτής μπορούν εύκολα να αποσυρθούν από την αγορά.

Αυτο,το οποίο μπορεί να σας μπερδέψει είναι ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί αριθμοί στη συσκευασία του αρώματος, όπως barcode και ο αριθμός προιόντος, για παράδειγμα. Ενώ ο γραμμικός κώδικας και ο αριθμός του αντικειμένου τυπώνονται με τον τυποποιημένο τρόπο (και αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδιασμού της συσκευασίας), ο κωδικός παρτίδας προστίθεται στον ήδη τυπωμένο σχεδιασμό.

Πού θα βρείτε τον κωδικό παρτίδας?

Ο κωδικός παρτίδας υπάρχει σε πολλές παραλλαγές και συνήθως τυπώνεται στα κατώτατα σημεία της συσκευασίας αρωμάτων. Συνήθως αποτελείται από 3 έως 12 διαφορετικούς χαρακτήρες (γράμματα και ψηφία ή αριθμούς μόνο). Εδώ είναι μερικά παραδείγματα των αριθμών παρτίδας σε μερικές από τις πιο γνωστές μάρκες αρωμάτων:

COTY INC:
1 γράμμα + 11 αριθμοί(L1 0589076962)
4 αριθμοί(1234)

Christian Dior:
4 χαρακτήρες (γράμματα + αριθμοί): 1N05

Estée Lauder:
3 χαρακτήρες (γράμματα + αριθμοί): A35

Chanel/Bourjois:
4 αριθμοί (1234)

Procter&Gamble:
4 έως 10 αριθμοί: 2068, 158854

Όπως ίσως έχετε μαντέψει, τα ψεύτικα αρώματα δεν έχουν αριθμούς παρτίδας ή (όπως συμβαίνει συχνά), οι ίδιοι αριθμοί παρτίδας εκτυπώνονται σε όλα τα ψευδή αρώματα.

Εδώ είναι ένας σύνδεσμος προς έναν χρήσιμο ιστότοπο όπου μπορείτε εύκολα να εισάγετε τον αριθμό μάρκας και παρτίδας του αρώματος σας και να μάθετε πότε παράχθηκε: http://www.checkfresh.com/

Διάρκεια ζωής (περίοδος χρήσης μετά το άνοιγμα)

Έχετε δει σίγουρα το μικρό σύμβολο ενός ανοικτού κουτιού με έναν αριθμό πάνω στη συσκευασία των αρωμάτων σας. Αυτός ο αριθμός είναι η περίοδος (σε μήνες) στην οποία πρέπει να χρησιμοποιήσετε το άρωμά σας προτού λήξει (αφού το ανοίξετε). Η περίοδος χρήσης μετά το άνοιγμα αποτελεί υποχρεωτικό στοιχείο για όλα τα καλλυντικά προϊόντα που έχουν διάρκεια ζωής μικρότερη των 5 ετών (περισσότερα προϊόντα μακιγιάζ, αρώματα, προϊόντα περιποίησης δέρματος κλπ.).

Γενικά, οι κατασκευαστές αρωμάτων συστήνουν να χρησιμοποιηθούν μέσα σε 30 μήνες (μετά το άνοιγμα) αρώματα που περιέχουν αλκοόλ. Αυτά είναι δυόμισι χρόνια – μια αρκετά αξιοπρεπής διάρκεια ζωής για τα αγαπημένα σας αρώματα! Επιπλέον, εάν διατηρείτε το άρωμά σας με τον σωστό τρόπο, μπορείτε να απολαύσετε το θεϊκό τους άρωμα για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε τα αρώματα σας μόλις λήξει η διάρκεια ζωής τους; Μοιραστείτε την εμπειρία σας σχολιάζοντας παρακάτω!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.