Contemporary blog for branded perfumery

Η ιστορία του Yves Saint Laurent: Η Γαλλική πολυτέλεια στα αρώματα

d

YvesΗ ιστορία του Yves Saint Laurent: Ένας καθημερινός άνθρωπος που άλλαξε την παγκόσμια ιστορία της μόδας

Η ιστορία του Γάλλου σχεδιαστή μόδας Yves Saint Laurent έχει διαδοθεί ευρέως σε όλο τον κόσμο της μόδας. Είναι αυτός που άλλαξε τη βιομηχανία της υψηλής ραπτικής μια για πάντα. Ο σχεδιαστής είναι ένας από τους πιο αξιόλογους στο χώρο της μόδας και τα ρούχα του παραμένουν η πρώτη επιλογή για ειδικές περιστάσεις και εκδηλώσεις στο Χόλυγουντ.

Στην πραγματικότητα, το όνομα του σχεδιαστή είναι Yves Mathieu Saint Laurent. Η εθνικότητα του Yves είναι Αλγερινή και γεννήθηκε στην πόλη του Οράν, όχι στο Παρίσι, όπως υποθέτουν οι περισσότεροι. Ως παιδί, ζωγράφιζε στα κρυφά, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για την μελλοντική του δόξα χωρίς καν να το υποψιάζεται. Συχνά διέφευγε στον φανταστικό του κόσμο, όπου έφτιαχνε διάφορες ζωγραφιές και χάρτινες κούκλες ώστε να μπορεί να δοκιμάζει τα σχέδιά του πάνω τους.

Με την γαλήνη, την ταπεινότητα και τα αγορίστικα μαλλιά του, ο Yves προκαλούσε αμέσως τη συμπάθεια σε όποιον τον συναντούσε για πρώτη φορά. Στην ηλικία των 16 ετών κέρδισε την 3η θέση στο σχέδιο μόδας στο διαγωνισμό «Secrétariat de la Laine» και πήγε με τη μητέρα του στο Παρίσι για να παραλάβει το βραβείο. Εκεί γνώρισε το Γάλλο διευθυντή του περιοδικού Vogue, Michel de Brunhoff.

Yves Mathieu Saint Laurent

Ο Yves γύρισε στο Οράν για να τελειώσει τη γυμνασιακή του εκπαίδευση, αλλά συνέχισε να κρατάει επαφή με τον Michel. Του έστελνε τακτικά σχέδια μόδας και θεατρικά σκίτσα. Αφού έδωσε τις τελικές του εξετάσεις και πέτυχε βαθμολογία 20 στα 20 σε ένα φιλοσοφικό δοκίμιο, μετακόμισε στο Παρίσι. Λαμβάνει και πάλι διάκριση στο διαγωνισμό μόδας “Secrétariat de la Laine”, αλλά αυτή τη φορά κερδίζει την 1η θέση! Τότε ο Michel de Brunhoffαποφάσισε να τον συστήσει στον Christian Dior, ο οποίος τον διόρισε ως βοηθό του. Έτσι ο νεαρός Yves μπήκε κάτω από τη φτερούγα του και διδάχτηκε από αυτόν για 2 χρόνια.

Το 1957 ίδρυσε το δικό του οίκο μόδας… και έτσι ξεκίνησε να μας εντυπωσιάζει για 60 χρόνια!!!

 

Θεωρείται ότι είναι ο δημιουργός του γιούνισεξ (ανεξάρτητου φύλου) στυλ και ο πρώτος σχεδιαστής που επιβάλλει αρσενικά στοιχεία στα γυναικεία φορέματα.

Το πρώτο ανδρικό άρωμα που εισάγει αυτό το ίνδαλμα της μόδας παρουσιάζεται στη Νέα Υόρκη το 1971. Την ίδια χρονιά δημιουργεί ένα άρωμα για γυναίκες. Μετά τη διάθεσή του στην αγορά, οι γυναίκες που είχαν ερωτευτεί ήδη το στυλ και το εμπορικό σήμα του ξαναβρίσκουν τον εαυτό τους μέσα από το άρωμα του Rive Gauche! Το άρωμα είναι φτιαγμένο για τις ανεξάρτητες, τις κομψές και τις ισχυρές γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Στη δεκαετία του ’70, όλα τα αρώματα κυκλοφορούν σε γυάλινο μπουκάλι, ωστόσο ο Yves Laurent βάζει το RiveGauche σε μεταλλικό μπουκάλι!

Το 1977 ο Γάλλος-Αλγερινός σχεδιαστής αποφασίζει να επικεντρωθεί σε άλλες θηλυκές ιδιότητες, τη γυναικεία τρυφερότητα και την αποπλάνηση. Έτσι, κυκλοφορεί το άρωμα Opium στην αγορά, για κάθε γυναίκα που θέλει να αγγίξει τον εσωτερικό της αισθησιασμό. Φυσικά, αυτό οδηγεί τους καταναλωτές σε μία έκρηξη. Όλα τα αρώματα εξαφανίζονται από τα ράφια ενώ μερικές γυναίκες που δεν πρόλαβαν να πάρουν το δικό τους άρωμα Opium κλέβουν τα δείγματα για να μπορέσουν να δοκιμάσουν τη νέα, γλυκιά απόχρωση του πειρασμού.

Το 1983 ο σχεδιαστής μόδας αποφάσισε να δημιουργήσει ένα άρωμα αφιερωμένο στην όμορφη και πολύ αγαπημένη του πόλη – το Παρίσι. Λανσάροντας το άρωμα Yvresse κάνει τις γυναίκες που αγαπούν το Παρίσι να βιώσουν την άνθινη και φρέσκια απόχρωση μίας ακαταμάχητης μυρωδιάς. Το άρωμα επίσης απευθύνεται σε ένα ευρύ γυναικείο κοινό που περιλαμβάνει τους λάτρεις και των αρωμάτων του Yves και το όμορφου Παρισιού!

1998

Το 1998, μετά από ένα μακρόχρονο διάλειμμα, επιστρέφει με ένα από τα πιο δημοφιλή μέχρι και σήμερα αρώματα! Love Again (Έρωτας ξανά) κάνει τις γυναίκες και τους οπαδούς της μάρκας Yves Saint Laurent και των ρούχων του σχεδιαστή να ερωτευτούν το άνθινο και φρουτώδες άρωμα όπως ακριβώς το είχε φανταστεί εκείνος! Ο Yvesδημιουργεί έρωτα… ξανά!

Η τελευταία συλλογή του Black Opium είναι ίσως η πιο δημοφιλής στη Βουλγαρία αλλά και σε όλο τον κόσμο. Το εμπορικό σήμα Yves Saint Laurent εδραιώνει τη φήμη του ως καινοτόμο, προκλητικό και επιθυμητό μεταξύ των οπαδών των εκλεκτών αρωμάτων. Για να γιορτάσει την αριστοτεχνία του δημιουργού του, η εταιρεία επανακυκλοφόρησε το άρωμα Black Opium το 2014. Έτσι λανσάρονται 4 άλλα αρώματα που αποτελούν μία ολόκληρη σειρά αρωμάτων. Το αποτέλεσμα είναι – το Black Opium κερδίζει το “Fragrance Foundation Awards” για το καλύτερο γυναικείο άρωμα στην Αγγλία.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας και δείτε διάφορα αρώματα του επώνυμου σχεδιαστή Yves Saint Laurent εδώ.

Exit mobile version